top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverjan van luyn.

Inspiratie

Waarom portretten, taferelen?
Elk perspectief van een mens, tafereel, kent steeds een veranderende waarneming. Dat is voor mij fascinerend. Ik houd ervan die ziel in het schilderij te laten zien en de contouren van verf, streken en lijnen tot leven brengen. Die contouren vormen een gelaat, een oppervlakte aan emotie, maar daar achter zit de mens zelf verborgen en komt naar buiten toe als ik teken of schilder.


Die zoektocht en dat ontdekken is iets wat ik prachtig vind om te doen en tegelijkertijd ligt daar ook de twijfel, onzekerheid. Ieder keer weer is het opnieuw beginnen en ontdekken.

Een reis langs (ver)gezichten, naar een voor mij onbekende wereld die ik ergens in mijn brein al zie, zonder concrete vormen, maar met genoeg houvast in mijn gevoel om die tocht weer te gaan, steeds maar weer, want daar ligt het leven dat ik vast wil leggen.jan van luyn.

2021
60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page